Brugte vintønder importeres til Danmark

Hvis du holder af vin, kender du med garanti også til charmen bag en brugt vintønde. Ingen vintønder er nemlig ens, da tøndens patina afhænger af efterfyldning, omstikning af vin samt transportprocessen. Her i artiklen kan du blive klogere på de brugte vintønder, der importeres til Danmark.

Vintønder importeret fra Spanien

Bødkeriets import af vintønder henter primært vintønder fra spanske vinslotte. Her er tønderne blevet brugt som vinfade, hvilket vil sige, at der er tale om autentiske, brugte vintønder. Vintønderne bliver importeret til Danmark, hvilket gør det muligt for dig at opkøbe dem.

Køb dem online her. Vintønderne fås nemlig i mange forskellige udskæringer, faconer og prisklasser. Det vil sige, at der er en vintønde til enhver smag og til ethvert formål. Du kan nemlig bruge dine brugte vintønder til utroligt mange forskellige ting.

Sådan kan du bruge din brugte vintønde

Vintønder er en utrolig flot pyntegenstand, både i privaten men også på restauranter, hoteller eller andre forretninger. Med en vintønde i rummet bliver tankerne nemlig automatisk ledt hen på afslapning og ægthed.

Vintønder kan både bruges som pyntegenstand i deres reneste form, men de kan også opfylde mange andre funktioner. For eksempel kan vintønder bruges som bord, og mange steder bliver halve vintønder brugt som plantekumme.

Vintønder kan både bruges indendørs og udendørs

Vintønder er fantastiske at have inden i en bolig, hvis der er plads til dem. Dog kan vintønder også sagtens stå udendørs. Derfor er det fuldstændig op til dig, hvordan du har lyst til at bruge dine brugte vintønder.

Ved at stille vintønden udendørs vil træet med tiden få et andet udtryk. Behandles træet ikke med olie vil det nemlig med tiden patineres. Denne patina kan være utrolig smuk til en gammel vintønde. Derfor er det ikke umiddelbart en ulempe at beholde dine vintønder uden for døren.

Brug dine vintønder til gør-det-selv-projekter

Ved du ikke, hvad du skal stille op med indretningen kan du ganske simpelt købe en vintønde. Stiller du vintønden strategisk smart, vil det uden tvivl virke som en naturlig og dekorativ del af rummet. Dog kan du også sagtens benytte dine håndværker færdigheder på en vintønde.

Ud af vintønder har du nemlig mulighed for at komme i mål med alle mulige forskellige gør-det-selv-projekter. Du kan for eksempel holde dig til den dekorative del og bygge et smukt kunstværk ud af vintønder. Men det er også muligt at bygge møbler og andre brugbare genstande ved hjælp af det gamle træ.

Fokus på vinen

Hvis du elsker vin så meget, at du beskæftiger dig med vin til hverdag, kan du sende et utroligt godt signal ved at eje en vintønde. Vintønden viser nemlig for eventuelle kunder, hvad din forretning går ud på samt, at du er en dedikeret vinkender.

Vintønden kan naturligvis også benyttes i privaten. Har du for eksempel en vinkælder, kan det være utrolig smukt at indrette med én eller flere vintønder. På den måde er du nemlig sikker på, at du kommer i stemning til at smage på de gode vine.

Vælg lige den vintønde, som du kan lide

En vintønde er naturligvis ikke bare en vintønde. Vintønder findes i mange forskellige størrelser, og de kommer ligeledes i forskellige faconer og udskæringer. Når du skal vælge den helt rigtige vintønde, kan det derfor godt være værd at overveje, hvad du har brug for.

Dels er størrelsen vigtig, da det ikke er sikkert, at du har plads til de allerstørste vintønder. For det andet kan farven på træet spille en utrolig stor rolle, hvis du skal have vintønden til at passe sammen med andre møbler.

Find dine vintønder online

Skal du købe et par vintønder, er det en god idé at kigge online. På nettet kan du nemlig hurtigt danne dig et overblik over hvilke vintønder, der er på markedet. Dermed kan du finde den vintønde, som vil passe bedst til den indretning, som du stiler efter.

Når du søger på internettet, kan du desuden lynhurtigt sammenligne forskellige vintønder. Dette gælder både æstetisk udtryk, men det gælder altså også pris. Således kan du finde ud af, hvilke tønder du skal købe, hvis du vil have meget for dine penge.

Vintønderne har et langt liv

De fleste brugte vintønder er mange år gamle. En vintønde kan nemlig holde i mange år alt efter, hvilken vin, der lagres på tønden og hvilke metoder, der bruges på de enkelte vine. Mange vintønder bliver nemlig brugt af flere omgange.

Typisk vil en vintønde blive brugt, indtil man vurderer, at egetræet ikke længere kan frigive garvesyre. Når dette sker kan tønden ikke længere bruges som vinfad, og dermed har vindbonden ikke længere gavn af den.

Når dette sker, har du mulighed for at købe vintønden. Således kan vintønden fortsætte sit liv hjemme hos dig efter, at den har udtjent sin rolle som vinfad. Dermed vil der altid hører en sjov historie bag de brugte vintønder.

Thomas Poulsen

Mit navn er Thomas og arbejder til daglig som sommelier. Min viden om vine har jeg opnået gennem mit arbejde, min store passion for vine og min uddannelse. Hvis du har yderligere spørgsmål til artiklen, kan du altid kontakte mig, så gør jeg mit bedste for at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *