Hvad er den perfekte sommerdrik, når sommeraftenen skal nydes

Vi ser alle frem til de lange og lune sommeraftener på terrassen, i haven eller på altanen. Det er den perfekte afslutning på dagen, når du kan sidde med et glas rødvin, rosévin eller hvidvin og kigge på solnedgangen. Et glas sød og dejlig kølig Riesling er for de fleste i vores smagspanel en sand drøm til sensommer aftenen.

Stort set alle vinkendere er enige om, at en Riesling vin er en super skøn vin. Vi foretrækker den søde variant, men du kan faktisk også få Riesling i en mere tør udgave. En Riesling vin har nemlig flere smagsvarianter, alt efter hvilken vinbonde der har fremstillet vinen. Det er nemlig dem der vælger, hvilken type de fremstiller. Du bliver ikke overrasket, da der selvfølgelig står på flaskerne, hvilken type du netop kigger på. Begge varianter er fantastiske på hver deres måde.

Historien bag Riesling

Riesling er ikke uden grund kendt i det meste af verdenen. Det er en af de mest populære druesorter der findes, og det er der flere gode grunde til.
Mange vinentusiaster går meget op i vinenes historie, så derfor får du da også den korte version her.

Riesling vinene kommer fra Tyskland, hvor de har de perfekte betingelser i de rhinske skiferbjerge. Vinstokkene kan dokumenteres helt tilbage til år 1435. I dag produceres cirka halvdelen af al Riesling vin stadig i Tyskland.

Selve druen er meget hårdfør og trives bedst i et lidt køligere klima end andre druer. Dette medfører så også, at druen modner senere end andre.

Det at druen modner senere, giver også druen en helt speciel smag, da dens sukkerindhold er anderledes end andre druer. Det er også derfor, at vinen naturligt er meget frisk og sødmen trænger let igennem. Sukkerindholdet kan også trækkes ud, så du får en mere tør og stadig meget velsmagende vin.

De mange forskellige Riesling retninger

En Riesling kan i sandhed gå i flere forskellige retninger, når det kommer til smagen og kvaliteten.
Som med alle andre vine, så vil der altid være nogle der ikke lever op til standarden, eller som forsøger at lave forretning på andres gode omdømme. Du smager tydeligt forskel på de rigtige og på ”efterligningerne”.

Men når det er skrevet, så vil du derimod meget sjældent blive skuffet over en rigtig Riesling vin. Det er en fornem hvidvins drue og kan resultere i vine, der er helt i særklasse!
Dette er uanset, om du vælger de tørre eller de søde varianter.

Hvornår kan en Riesling serveres?

Alt efter hvilken type af sød eller tør vin du har valgt, så passer en riesling perfekt til mange typer af mad. Det er givet, at en god hvidvin altid gør sig godt til, når retten består af fisk eller skaldyr.
Hvad flere personer måske ikke forventer er, at en Riesling er et fremragende valg, hvis du ønsker vin til desserten.

Hvad der måske er endnu mere overraskende er, at flere og flere faktisk begynder at inddrage vinen i flere forskellige blandinger. Her tænker vi på blandinger der mere går over i drink eller cocktail verdenen.

Frozen strawberry Riesling cocktail

Når du rigtig vil ud og eksperimentere, for enten at overraske dine egne smagsløg eller for at imponere vennerne på terrassen, så kan du evt. diske op med en frozen strawberry Riesling cocktail.
Den kræver lidt arbejde, men resultatet bliver visuelt flot, og smagen er ligeså imponerende.
Opskriften er rimelig simpel, så den og ingredienserne kommer her:

  • 2 bægre friske jordbær
  • 2 skefulde sukker
  • 30 gram lime juice
  • 1 bæger sød Riesling vin
  • Til pynt bruger du også friske jordbær

Blend jordbær, sukker og lime juice sammen og frys det natten over. Gerne i isterning poser/bægre.
Når du skal lave dine cocktails, tager du den frosne masse (isterninger) og vinen i en blender eller foodprocessor. Blend dem og hæld nu op i nogle flotte cocktail glas. På toppen af drikken kan du placere et par friske jordbær.

Det smager og ser vidunderligt ud.

Du kan selv finde andre spændende drinks og cocktails på nettet.

Er du ikke til cocktails og lignende, så kan du trygt holde dig til klassikeren med god kølig Riesling i vinglasset og så ud og nyde de sidste stråler solen.

God Riesling kan være dyr – Spar penge med en rabatkode

Selvom en rigtig god Riesling er forholdsvis dyr, så skal du ikke frygte prisen derpå. For vi har nemlig et par genveje til gode vine og til lave priser. Du skal finde dig en rabatkode! En rabatkode kan give dig en kraftig besparelse på dine vine både nu og i fremtiden. De gode vine kan du finde mange steder på nettet, men der hvor vi oftest finder det vi ønsker, er hos online vinhandleren Den Sidste Flaske. De har gode vine til gode priser.

Det er uanset om du jagter Riesling, rødvin, rosévine eller andre hvidvine. Rabatkoden der giver dig en kontant besparelse med det sammen når du køber vin. Du kan finde en rabatkode til Den Sidste Flaske hos hurtigrabat.dk. Det er en hjemmeside der finder alle mulige rabatkoder på nettet og gør dem tilgængelige for alle os almindelige danskere. Ofte kan rabatkoderne give dig mellem 10-30% rabat, når du handler hos Den Sidste Flaske.

Thomas Poulsen

Mit navn er Thomas og arbejder til daglig som sommelier. Min viden om vine har jeg opnået gennem mit arbejde, min store passion for vine og min uddannelse. Hvis du har yderligere spørgsmål til artiklen, kan du altid kontakte mig, så gør jeg mit bedste for at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *