På ferie med vin

Én ting er at drikke et lækkert glas vin derhjemme, men hvis man virkelig er ude efter at få nogle fantastiske vin-oplevelser, bør man overveje at tage på vinferie. Ved at rejse til lande som Frankrig eller Italien, kan man gå på opdagelse i nogle af vinens hjemsteder og komme helt tæt på blandt andet produktionen.

Ligegyldigt hvor i verden, man vælger at tage hen, får man på en vinferie et godt og eksklusivt indblik i, hvordan vin bliver produceret forskellige steder. Samtidig har man den perfekte undskyldning for at spise god mad og drikke lækker vin. Det er altså en perfekt rejseform for enhver vinelsker.

Du kan finde penge til at finansiere din vinferie lige her, så drømmen kan blive realiseret allerede her til sommer. Er det noget, du længe har drømt om, er der i hvert fald ingen grund til at blive ved med at udskyde det.

Her skal du tage hen

Der er rigtig mange forskellige muligheder for, hvor man kan tage hen på vinferie. Ethvert sted, der producerer vin, er en mulighed, og disse steder er der mange af.

Når man nu endelig har fået mulighed for at komme på vinferie, er det dog mest oplagt at tage de steder hen, der har noget helt særligt at byde på, så man får mest muligt ud af sit ophold. Eksempler på sådanne steder er det østlige Frankrig, det sydvestlige Tyskland eller Italien – eksempelvis områderne omkring Toscana.

Europa har masser at byde på, når det kommer til vin og vinproduktion, men hvis du vil begive dig endnu længere ud i verden, kan steder som Australien eller New Zealand også være rigtig interessante. Vil man en tur til Sydamerika, har Chile og Argentina også utroligt meget at byde på.

Bliv indlogeret på en vingård

Lige gyldigt, hvor du tager hen på vinferie, vil der helt sikkert være mulighed for, at du kan blive indlogeret på en vingård. Det slår et normalt hotel på de fleste områder, og er selvfølgelig den eneste rigtige måde at tage på vinferie på.

Det skaber en unik oplevelse, og du vil i løbet af dit ophold befinde dig midt i vinproduktionen sammen med andre vinentusiaster.

Få eksklusivt indblik i vinproduktionen

Imens du befinder dig på en vingård eller blot i et område, der lever af at producere vin, er det selvfølgelig oplagt at få en guidet tur af vinproduktionen. På den måde får du mulighed for at se vinmarkerne tæt på, at besøge selve produktionen og ikke mindst at se vinkælderen.

Rejser du på vinferie til for eksempel Frankrig eller Italien – eller et andet land, der producerer vin af høj kvalitet – er dette slet ikke til at komme udenom.

Der er stor forskel på, hvor lange og detaljerede sådanne ture er, men man kan sagtens finde nogle, hvor man virkelig får lov til at få et helt eksklusivt indblik i, hvordan produktionen af vinen foregår bag kulisserne.

Det er meget normalt, at man efter rundvisningen får lov til at smage på forskellige vine, og måske bliver der også serveret noget lækkert mad samtidig.

På din vinferie kan det være oplagt at besøge mere end én vinproduktion for at se, hvordan de forskellige producenter producerer lige netop deres vin, så den får et helt karakteristisk præg.

Smag på vinen på helt nye måder

Vin smager bare bedre, når den bliver drukket i flotte omgivelser, og på den måde vil du få en helt anderledes oplevelse af vinen, end hvis du sad derhjemme og drak den. Hvis du så ovenikøbet har set, hvor og hvordan vinen bliver produceret, bliver oplevelsen endnu bedre.

Noget andet, der kan gøre underværker for ens oplevelse af en vin, er, hvilken mad, man spiser sammen med vinen. Bestemte typer af vine passer til bestemte typer af mad, og hvis der virkelig er nogen, der har forstand på, hvornår man skal servere hvilken vin, er det de lokale vinproducenter. Derfor vil du smage vinen på en helt ny og spændende måde.

Thomas Poulsen

Mit navn er Thomas og arbejder til daglig som sommelier. Min viden om vine har jeg opnået gennem mit arbejde, min store passion for vine og min uddannelse. Hvis du har yderligere spørgsmål til artiklen, kan du altid kontakte mig, så gør jeg mit bedste for at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *