Sådan kommer du i gang med at investere i vin

Sponsoreret artikel

For de flestes vedkommende er det primære formål med vin nok, at det skal drikkes og nydes. At investere i vin er dog en anden måde at bruge det på. Ved at investere i vin får man en ekstra hobby, man bliver ekspert på området, og måske får man endda en ekstra indkomst.

Har du overvejet at begynde at investere i vin i stedet for at drikke det, er du kommet til det helt rette sted. Her finder du nemlig nogle hurtige råd til, hvordan du kommer i gang med at investere og på den måde gøre vin til din hobby.

Hvorfor er vin en god investering?

For det første går vin aldrig af mode. Det er altid relevant at have en god vin liggende og at have forstand på de forskellige typer, årgange, mærker osv., så man kan vejlede både sig selv, venner og bekendte og alle andre i at vælge den helt rette type vin til enhver lejlighed.

Man kan med andre ord ikke gå helt galt i byen, hvis man vælger at investere i vin – efterspørgslen vil altid være der.

Samtidig er der penge i at investere i vin. Sælger man flaskerne videre på de helt rigtige tidspunkter, kan man sagtens tjene gode penge. Selvfølgelig alt efter hvilken type vin og prisklasse, der er tale om.

Få kendskab til vin

Før du kan begynde at investere i vin, bliver du naturligvis nødt til at have forstand på det. Siden du har interessen i vininvestering, er du sikkert allerede nogenlunde skarp på området.

Hvis ikke, er det på tide at komme i gang. Det er vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter, og hvornår man skal slå til samt sælge videre.

Det får man bedst forstand på ved at sætte sig ind i tingene, prøve sig lidt frem og lære af sine erfaringer.

Det er muligt at deltage i kurser og vinsmagninger for at få en endnu bredere viden om vin, man så kan bruge, når man kaster sig ud i at investere.

Køb og sælg på de rigtige tidspunkter

At købe flasker og sælge dem igen på det helt rigtige tidspunkt, er egentlig det, vininvestering kort sagt går ud på. Den mest ligetil måde at investere i vin på, handler netop om dette.

Man køber nogle flasker gennem sin vinhandler og opbevarer dem i en række år, indtil værdien er steget nok til, at de kan sælges videre til en pris, så høj, at du kan tjene penge på det.

Vin af et bestemt mærke og årgang bliver der ikke produceret mere af, så jo længere tid der går, jo mindre bliver udbuddet, og desto større bliver efterspørgslen. Dermed kan man få mere og mere for vinen efterhånden som årene går.

Korrekt opbevaring er essentielt

Man ender med at have mange flasker på lager i mange år ad gangen, og for at det skal lykkes at sælge flaskerne videre, når de er penge værd, bliver man i disse år nødt til at opbevare flaskerne korrekt.

Man behøver ikke nødvendigvis at have en vinkælder, men det er en klar fordel, når flaskerne skal opbevares i en del år.

Om ikke andet er det vigtigt, at flaskerne opbevares i den rigtige temperatur, så vinen kan modnes godt. Det er også vigtigt, at flaskerne ligger ned, så korkproppen konstant holdes fugtig.

Kom godt i gang

Det kan sagtens betale sig at investere i vin i stedet for at drikke det. Selvom der er en del nydelse i at drikke et lækkert glas vin, kan det også have flere fordele at have så god forstand på vin, at man kan investere i det.

For at komme i gang med din vininvestering, kræver det som nævnt, blandt andet at man har kendskab til markedet, og at man har et godt sted at opbevare vinen.

Det er dog ikke alt. For overhovedet at komme i gang, kan du her finde penge til at finansiere din nye vinsamling, så du kan skaffe dig nogle gode flasker, som kun bliver endnu bedre med årene.

Thomas Poulsen

Mit navn er Thomas og arbejder til daglig som sommelier. Min viden om vine har jeg opnået gennem mit arbejde, min store passion for vine og min uddannelse. Hvis du har yderligere spørgsmål til artiklen, kan du altid kontakte mig, så gør jeg mit bedste for at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *