Vintage Champagne for den kræsne gane

Der er visse nydelser i livet, som man bør unde sige selv en gang imellem. God champagne er bestemt én af disse nydelser. Heldigvis er der masser af god champagne i København. Ved at tage til storbyen har du altså mulighed for at smage på nogle af de eksklusive drikkevarer. Sådan en oplevelse glemmer man ikke lige med det første!

Hvad er vintage champagne?

Har du ikke bevæget dig så meget inden for champagne-miljøet, er det ikke underligt, hvis du ikke er stødt på begrebet vintage champagne før. Dette er nemlig et begreb, der i høj grad bliver brugt af vaskeægte champagnekender. For at en champagne kan betegnes som vintage champagne, skal alle druerne være fra det samme høstår.

Netop på grund af dette faktum, bliver vintage champagne ikke produceret hvert år. Typisk vil denne type champagne nemlig kun fremstilles, når druerne er særligt gode. Som du kan høre, er der altså i høj grad tale om en eksklusiv drik.

Vintage champagne skal desuden lagre i minimum tre år, inden den kan blive frigivet til markedet. Ofte vil producenterne dog lagre vintage champagne i seks til syv år, inden de frigiver champagnen. Vintage champagne er ofte en tand dyre end non vintage champagne. Ofte smager vintage champagne dog også bare lidt bedre.

Champagnesmagning i København

Du har naturligvis mulighed for at smage den lækre vintage champagne i København. I København bliver der nemlig jævnligt afholdt champagnesmagning. Champagnesmagning i København kan blandt andet byde på eksklusive flasker og en lækker atmosfære.

Hvis du har smag for champagne, kan en  champagnesmagning være lige det, som du har brug for, når du skal forkæle dig selv. Det smarte ved champagnesmagning er nemlig, at du her får lov til at prøve et væld af forskellige flasker. På den måde kommer du med garanti også til at smage på nogle flasker, som du ikke selv ville have valgt.

Netop fordi du smager på et bredt udvalg, har du mulighed for at blive meget klogere. Dels inden for champagne generelt, men også inden for din egen smag. Således kan det være, at du finder lige den champagne, som du skal købe, næste gang du skal nyde et lækkert glas bobler.

Tag afsted i godt selskab

Skal du for alvor nyde en god aften med champagnesmagning, er det en god idé at tage afsted sammen med nogle gode mennesker. Naturligvis er det champagnen, der er i fokus. Ikke desto mindre bør man ikke underkende, hvor hyggeligt det kan være, at vurdere de forskellige flasker sammen med nogle mennesker, som man holder af.

Champagnesmagning kan desuden være en enormt hyggelig aktivitet at give sig til med gode venner. På den måde sker der også noget andet end de typisk middagsselskaber. En champagnesmagning med gode venner vil med garanti blive en aften, som I kommer til at huske.

For at tage på til champagnesmagning er det ikke nødvendigt at være den store champagnekender. Uanset hvor meget man kender til de forskellige flasker, kan champagnen stadig smage umådelig godt. Derfor bør du ikke være nervøs for at tage afsted med dine venner, selvom en champagnesmagning er en smule uden for jeres vante aktiviteter.

Giv en champagnesmagning i gave

Vil du give en gave til en person, som du holder særligt af, er en champagnesmagning oplagt. Dels er der tale om en eksklusiv oplevelse, men det kan også være en god måde at sikre sig noget kvalitetstid sammen. Har I ikke meget tid til at se hinanden i hverdagen, kan det være, at en hyggelig aften i hinandens selskab er lige, hvad I trænger til. Champagnesmagninger går man aldrig galt i byen med!

Thomas Poulsen

Mit navn er Thomas og arbejder til daglig som sommelier. Min viden om vine har jeg opnået gennem mit arbejde, min store passion for vine og min uddannelse. Hvis du har yderligere spørgsmål til artiklen, kan du altid kontakte mig, så gør jeg mit bedste for at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *